måndag, maj 08, 2006

Fabeln

Fyra figurer steg ur taxin. Intoxikerade i olika grad. Först ut steg dödskalleapan, hon var full och glad, efteråt hastade spindeln med växelpengarna från taxin i handen. Pantern, som för ovanlighets skull var utan sin flickvän hade siktet inställt på tequilan för att bli full kastrull. Krokodilen tog en välbehövlig paus i tentapluggandet. Förfesten hos gabonapan hade varit lyckad, nu väntade smockelicious. Samtliga var på dansstigen.

Väl där möttes de av flasknosdelfinen. Han jobbade och var på sitt bästa humör!
Alla var där. Spindeln hälsade och dansade. Där var den ena av de bortsprungna sommarkatterna. Och där var tamkatten och hennes syster den svarthuvade vitbukspapegojan och deras kompisar de lyckliga vitpälsade humrarna. Spindeln dansade. Han dansade en berusad dans med sommarkatten, och med tamkatten. Spindeln log alkoholiserat. Tamkatten skrattade fågellikt. Det var ett tomt och förtjusande skratt. Spindeln trivdes som spindeln i nätet. Döskalleapan bjöd på tequila, de skålade. Flasknosdelfinen bjöd på öl och skrattade. Krokodilen slog i huvudet.

Efter ett tag försvann spindeln ur det allmäna och även sitt eget medvetande. Harmlös blev han sittande i ett hörn och stirrade tomt ut i luften. Någon ledde iväg honom till Dacke för efterfest, -jag vet vägen, tänkte spindeln och sprang i förväg. Han sprang upp för alla trapporna till åttonde våningen. Festen var på tredje våningen, de ringde ner spindeln och han satte sig på en TV. Han spann ett nät. Spindeln vaknade svettig och förvirrad i sin säng dagen därpå.

Inga kommentarer: